lauantai 23. elokuuta 2014

Broilerpyörykät ja hapanimeläkastike



Itsetehdyt broilerpyörykät ovat herkullisia ja helppo valmistaa. Etuna on myös se, että varmasti tietää mitä suuhunsa laittaa. Eines-broilerpyöryköihin sekä nugetteihin kun jauhetaan mukaan kaikki kanan osat ja lisätään tolkuton määrä lisäaineita.

Pyöryköihin tuli hieman aasialasityylisiä mausteita, joten seuraksi valmistui samaan makumaailmaan sopiva kastike. Tarkoitus oli tehdä sellaista hyvää hapanimeläkastiketta, jota kiinalaisista ravintoloista saa. Hyvää kastikkeesta toki tuli, mutta ei kuitenkaan ihan samanmakuista. Tämä kastike muistuttaa enemmän ketsupin makua: tomaattinen, etikkainen ja makea. Täytyy vielä testailla erilaisia ohjeita, jotta saisi joskus tehtyä kunnollista hapanimeläkastiketta.

Broilerpyörykät:


400 g kananpojan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä raastettuna
1,5 tl inkivääriä raastettuna
1 dl korppujauhoja
1 dl kermaa
1 muna
1 tl kurkumaa
1,5 rkl soijaa
1 rkl sweet chili -kastiketta

Hienonna sipuli ja raasta valkosipuli sekä inkivääri. Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään. Tee massasta pieni koepala, jonka voit paistaa pannulla tai kypsentää mikrossa (todella kätevää, suosittelen!). Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Pyörykät voit paistaa muutamassa erässä pannulla kypsiksi tai kypsentää ne uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia (itse käytin uunia).

Hapanimeläkastike:


1 prk (70 g) tomaattipyrettä
1 dl sokeria
2 rkl soijaa
1 dl valkoviinietikkaa
2 dl ananasmehua
2 rkl maizenaa

Laita kattilaan muut ainekset paitsi maizena ja ananasmehu. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita maizena ananasmehuun ja lisää seos kiehuvan kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Keitä vielä muutama minuutti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)