Meillä molemmilla alkoi pieni myöhäinen kesäloma, jonka kunniaksi avomies lupasi hoitaa kokkauksen. Hän pitää kovin kalasta, joten ruoaksi valmistui lohta Valion ohjeella, jossa kalan mausteeksi tuli sinappinen kuorrute ja seesaminsiemenet. Lisukkeeksi oli pinaatti-porkkana-perunasosetta.
Ohje:
n. 800 g lohta
suolaa
2 rkl dijon-sinappia
1 prk (120g) smetanaa
2 tl juoksevaa hunajaa
n. 1/2 tuubia (45 g) piparjuuritahnaa
1/2 dl seesaminsiemeniä
Tarvittaessa poista lohesta ruodot. Laita lohifilee voideltuun uunivuokaan. Mausta pinta ripauksella suolaa. Sivele päälle dijon-sinappia. Sekoita keskenään smetana, hunaja ja piparjuuritahna. Levitä seos kalan päälle. Kypsennä kala 175 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia riippuen kalan koosta ja halutusta kypsyysasteesta.
Kalan kypsyessä paahda seesaminsiemenet pannulla. Ripottele ne kypsän kalan päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)