maanantai 4. elokuuta 2014

Ruokaa tähteistä: ankka-tortillat ja paputahna


Kuinka monta ruokaa yhdestä ankasta voikaan saada? Tehtiin viime viikonloppuna kokonaista ankkaa ja samasta ankasta saimme myös liemen kastikepohjaksi sekä alkuruoan sisäelimistä. Ankan lihaa jäi myös paljon tähteeksi, joten seuraavana päivänä päätimme tehdä siitä ankka-tortilloita. Meillä oli myös jäänyt tortilla-lettuja ja juustoraastetta, joten päästiin hyödyntämään muitakin tähteitä. Kunhan käyttää hieman mielikuvitusta, saa maistuvia ruokia vähällä vaivalla hyödyntämällä vain kaappien antimia.

Jäähtyneestä ankasta revittiin irti loput lihasta ja joukkoon sekoitettiin ankan sisällä ollutta hedelmätäytettä. Lisäksi valmistimme vain salaattia ja tahnaa kidenypavuista tortillojen väliin (paputahnan ohje alla). Täytteeksi oli myös salsaa, kermaviiliä ja juustoraastetta. Käytimme täysjyväisiä tortilla-lettuja.


Paputahna:


1 prk kidenypapuja
1 valkosipulin kynsi raastettuna/puristettuna
hieman sitruunan mehua
juustokuminaa eli jeeraa
suolaa
pippuria
n. 3 rkl oliiviöljyä

Valuta ja huuhtele pavut. Soseuta ne mössöksi sauvasekoittimella. Lisää muut ainekset ja soseuta lisää. Mausteiden tarkkoja määriä ei ole, koska tämä on taas hieman fiilispohjalla tehtyä. Maistele ja lisää mausteita tarvittaessa lisää. Lisää myös tarvittaessa öljyä, jos koostumus on liian paksua.

Tahna on hyvää sellaisenaan kasvissyöjän tortillaan ja lihansyöjällekin se antaa mukavaa lisämakua lihan lisäksi. Paputahna sopii loistavasti tortillojen väliin, mutta sitä voi käyttää muutenkin (esimerkiksi leivän päällä). Jäljelle jääneen tahnan me käytimme täytettyjen paprikoiden sisällä jauhelihan seurana.


ankasta jääneet tähteet sekoitettuna hedelmätäytteeseen
onpa kaunis salaattimiksi en ikinä osaa laittaa tortillaan tarpeeksi vähän täytteitä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)