keskiviikko 20. elokuuta 2014

Halloumi-couscous-salaatti


Tämä salaatti on ihanan ruokaisaa ja sopii mainiosti vaikka lounaaksi, iltapalaksi tai evääksi. Salaatissa on halloumi-juustoa, joka on erittäin hyvää grillattuna. Mutta jos grilliä ei ole käytössä, myös pannulla öljyssä paistamalla saa herkullisen lopputuloksen. Jos halloumi on liian suolaista sitä voi halutessaan hetken liottaa vedessä.

Tehtiin tätä jo monta viikkoa sitten ja olen unohtanut kirjoittaa ohjeen tänne. Toivottavasti muistissa ja suttuisella paperilla on suunnilleen ohje ylhäällä, että tulee resepti oikein kirjoitettua.

Ohje:


1 sipuli
1/2 chili
1 paprika
1 pieni kukkakaali (n. 380 g)
1,5 dl couscous
2,5 dl vettä
n. 10 kuivattua aprikoosia
1 pss pakaste herneitä
1 pkt halloumia
öljyä
suolaa
kurkumaa
tuoreita mintun lehtiä


Hienonna sipuli ja chili. Pilko kukkakaali ja paprika. Kuullota vihanneksia öjyssä. Lisää couscous, vesi, suolaa ja kurkumaa. Keitä kypsäksi ja lisää tarvittaessa vettä jos couscous kuivuu.

Paloittele halloumi ja paista siihen kauniin ruskea pinta pannulla öljyssä.

Lisää couscousin joukkoon herneet ja paloitellut aprikoosit. Hienonna joukkoon hieman tuoretta minttua. Siirrä couscous tarjoiluastiaan ja lisää päälle halloumi-palat. Jäähdytä hieman. Salaatti on maistuvaa hieman lämpimänä, mutta myös jääkaappi-kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)