keskiviikko 6. elokuuta 2014

Mustikka-vispipuuro


Uudesta mustikkasadosta saatiin viime viikolla muutama rasia pakastimeen, joten nyt oli korkea aika käyttää sieltä pois vanhoja mustikoita. Pakastetuista mustikoista syntyy herkullinen vispipuuro, joka sopii esimerkiksi välipalaksi ja myös jälkiruoaksi. Puuro on hyvää sellaisenaan, mutta sen voi nauttia myös maidon tai vaikka vaniljakastikkeen kera. Jos haluaa täysin sileää puuroa, voi nesteen siivilöidä ennen kuin mannasuurimot lisää. Mustikat voi korvata millä tahansa muilla marjoilla, jolloin saa herkullista marja-visparia.

Ohje:


n. 5 dl mustikoita
1 l vettä
1,75 dl mannasuurimoita
1 dl sokeria

Laita mustikat ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää sokeri. Lisää kiehuvaan nesteesen  mannasuurimot koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan. Jäähdytä kypsä puuro hyvin. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)