sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Minttu-Baileys puffet-jäätelö




Siitä saakka kun näin Liemessä -blogissa tämän aikuiseen makuun sopivan puffet-jäätelön, odotin vain hetkeä kunnes pääsisin itse näitä testaamaan. Suurena minttu-puffetin ja Baileysin ystävänä tätä herkkua oli pakko saada. Aivan noin kauniita jäätelöitä en saanut kuin Jenni blogissaan, mutta täytyy myöntää että jäätelöni oli kyllä hienomman väristä. Alkuperäinen ohje siis Liemessä - blogissa, mutta tässä minun versioni pienin muokkauksin.

Jäätelökeksit olivat erinomaisen makuisia ja idea on ihan loistava. Toisaalta jäätelöä oli ehkä hieman liian vähän suhteessa keksiin. Kova työ näissä oli, joten päätin että ensikerralla teen vain kulhoon jäätelöstä palloja ja siihen keksi koristeeksi. Pääse helpommalla ja silloin jätskiä saa hieman enemmän ;)


Ohje:


Baileys-minttu jäätelö
1 l vanilja-jäätelöä
6-8 cl Baileys likööriä
n. 1 tl vihreää elintarvikeväriä
n. 10 tippaa minttu aromia
n. 8 tuoretta mintun lehteä hienonnettuna

Ota jäätelö hetkeksi sulamaan huoneenlämpöön. Sekoita kulhossa pehmenneen jäätelön joukkoon muut ainekset ja tarkista maku. Siirrä pakastusta kestävään rasiaan ja anna pakastua vähintään neljä tuntia tai mielellään yön yli.

Taikina
200 g pehmennettyä suolatonta voita
2 dl ruokosokeria
1 dl muscavado sokeria
0,5 tl suolaa
4 rkl Baileys likööriä
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
0,5 tl ruokasoodaa

Sekoita huoneenlämpöinen pehmennyt voi, sokerit ja suola. Vatkaa yleiskoneella tai sähkövatkaimella noin 3 minuuttia. Lisää Baileys likööri, vaniljasokeri ja kananmuna. Vatkaa kunnes ainekset ovat sekoittuneet.

Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet: vehnäjauhot, kaakaojauhe ja ruokasooda. Työstä kuivat aineet taikinaan vähän kerrallaan siivilän läpi. Jatka taikinan vaivaamista käsin.

Keksit tein samalla tavalla kuin piparkakkuja tekisi. Eli kaulitse taikina pöydällä noin 0,5 cm:n kerrokseksi ja leikkaa siitä suorakulmioita. Minä tein 7 x 9,5 cm kokoisia suorakulmioita ja niitä tuli 19 kappaletta (osa taikinasta päätyi leipojan suuhun). Nosta keksit varovasti uunipellille leivinpaperin päälle ja jätä ne hieman erilleen toisistaan. Halutessasi pistele kekseihin reikiä, jotta niistä tulee oikean puffetin näköisiä.

Paista keksejä 180 asteisessa uunissa 10 minuuttia, jolloin keksit jäävät hieman pehmeiksi. Jäähdytä keksit hyvin, jolloin ne myös hieman rapsakoituvat.



Tuosta määrästä jäätelöä ja keksejä sain tehtyä 8 puffettia. Keksien kokoamisessa saa olla aika nopea jottei jäätelö sula. Leikkaa kelmusta paloja pöydälle ja asettele kunkin päälle yksi keksi. Leikkaa jäätelöstä pala ja aseta se keksin päälle. Lopuksi päälle vielä keksi ja sitten nopeasti tiukkaan kelmu-pakettiin ja pakastimeen. Pakasta taas vähintään neljä tuntia tai yön yli.

1 kommentti:

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)