keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Kaalilaatikko soijarouheella


Tällä resptillä on hyvä aloittaa Lihaton lokakuu 2014. Toivottavasti moni muukin on minun tavoin päättänyt lopettaa tai vähentää merkittävästi lihansyöntiä lokakuun ajaksi. Ja vaikkei olisikaan on silti hyvä välillä syödä kasvisruokia. Tästä ruoasta ei melkein edes huomaa onko joukossa lihaa vai soijarouhetta.

Ohje:


reilu kilo kaalia
2 sipulia
1,5 dl puuroriisiä + 4 dl vettä + suolaa
2,5 dl soijarouhetta
5 dl kasvislientä
2 dl kermaa
3 rkl siirappia
1 rkl meiramia
1 dl vettä
1 tl suolaa
pippuria
öljyä

Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä kunnes se on kypsää. Pilko kaali ja sipulit. Kuullota kaalia pienissä erissä pannulla öljyssä ja siirrä sitä mukaa sivuun odottamaan. Lopuksi kullota hetki sipuleita pannussa ja lisää niiden joukkoon soijarouhe hetkeksi paistumaan. Kaada joukkoon kasvisliemi ja anna soijarouheen turvota. Voitele uunivuoka ja kaada siihen riisi, kaali ja soijarouhe sekaisin. Sekoita kulhossa kerma, tilkka vettä ja kaikki mausteet. Kaada liemi vuokaan. Kypsennä laatikkoa 175 asteisessa uunissa noin tunti ja anna vielä vetäytyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)