tiistai 8. elokuuta 2017

Maidottomat ja vehnättömät (gluteenittomat) blinit




Taas on aika joka syksyisille rapujuhlille. Mutta mitä jos rapujen kanssa ei voi tai halua syödä perinteistä paahtoleipää. Olen jättänyt ruokavaliosta pois vehnän, maidon ja sokerin, joten vaalea höttöleipä piti jättää pois. Toki rapujen kanssa voisi syödä jotain vehnätöntä leipää, mutta ne ovat yleensä melko kuivia, joten sellaista ei tehnyt mieli rapujen kanssa. Sitten keksin, että eikö rapujenkin kanssa voisi yhdistää blinit. Yleensä blinejä syödään talvella, mutta sopivat ne näin loppukesän rapujuhliinkin. Melko herkullinen yhdistelmä oli blinit, kaura fraiche, tilli, ravut ja samppanja. Ohjeen näihin blineihin löysin täältä.

Ohje:


2 dl kasvimaitoa
1 tl kuivahiivaa
2+2 dl tattarijauhoja
1,5 dl (gluteenitonta) olutta
0,5 rkl suolaa
1 rkl hunajaa
2 kananmunaa
juoksevaa rypsiöljyvalmistetta paistamiseen


Sekoita lämpöiseen maitoon hiiva ja 2 dl tattarijauhoja. Anna käydä huoneenlämmössä 8-12h liinan alla.

Lisää sekaan loput jauhot, olut, suola, hunaja ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele varovasti taikinan sekaan. Kuumenna pannulla reilusti rasvaa, jotta saat blineihin makua ja mehevyyttä. Paista blinit sitten keskilämmöllä kypsiksi.

1 kommentti:

  1. Heippa, kiitos kivasta maidottomasta bliniohjeesta! Tein ohjeellasi pikkublinejä savustettujen katkarapujen kera ja hyvää tuli. Ihana kaunis alkupala - kaikki kehuivat :)

    VastaaPoista

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)