perjantai 11. elokuuta 2017

Oluessa haudutettua kaalia ja lammasmakkaraa




Pakastimessa oli vielä jäljellä juhannukseksi valmistettua lammasmakkaraa ja jääkaapissa oli kaalia, joten aineksista sai yksinkertaisen ja herkullisen pataruoan. Kaali haudutettiin oluessa ja mausteeksi tuli kanelia ja taatelia tuomaan hieman etnistä vivahdetta. Päälle lisätty herkullien lammasmakkara antoi vielä lisämakua kaalille ja kypsyi sopivasti samalla padassa.

Ohje:


n.1kg kaalia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
öljyä
lihaliemikuutio
3,3dl olutta
n.2 dl vettä
mustapippuria
kanelitanko
n.100g taateleita
n.500g lammasmakkaraa (tai -pyöryköitä tai jauhelihaa(maustettuna))

Suikaloi kaali ja sipuli sekä hienonna valkosipuli. Kuumenna valurautapadassa hellalla reilu loraus öljyä. Laita kaalit ja sipulit sekaan paistumaan. Kuullota kasviksia hetki samalla sekoitellen. Lisää sitten joukkoon tölkillinen olutta, pieni loraus vettä ja liemikuutio. Rouhi sekaan mustapippuria, lisää kanelitanko ja pilkotut taatelit. Sekoita huolellisesti. Lisää päälle paloiteltu lammasmakkara (ilman suolta). Laita pata 200 asteiseen uuniin ja kypsennä noin 40 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)