maanantai 28. elokuuta 2017

Suklaa-maapähkinävoi-banaanijäätelöHeti alkuu täytyy esittää pahoittelut tästä umpi-surkeasta ruokakuvasta. Kuva ei todellakaan tee oikeutta tälle herkulle. Mutta oli niin kiire syömään tätä jätskiä, ettei asetteluun jäänyt enempää aikaa.

Kesä alkaa olla jo kohta melkein ohi, mutta silti tekee välillä mieli jäätelöä. Ruokavalion ollessa maidoton ja sokeriton eivät normaalit jäätelöt tule kyseeseen. Olenkin kesän aikana syönyt paljon mehuista, smoothieista tai marjoista ja kaurajugurtista tehtyjä jäätelöpuikkoja. Mutta välillä mieli tekee täyteläisempää ja pehmeämpää jäätelöä. Silloin jäädytetystä banaanista valmistettu herkullinen jäätelö on hyvä valinta.

Jäätelöä varten banaanit kuoritaan, viipaloidaan ja laitetaan pakastusrasiassa pakastimeen. Banaanit kannattaa pakastaa kun ne ovat kypsyneet jo mustapilkkuisiksi. Kypsempi banaani antaa jäätelölle makeamman ja täyteläisemmän maun. Itse tykkään pitää pakastimessa aina rasiallisen jäädytettyä banaania, jotta jäätelöä voi tehdä heti kun himo yllättää.

Makeutusta jäätelö ei siis erikseen tarvitse, vaan banaanin makeus riittää oikein hyvin. Soseutettaessa jäädytetty banaani muuttuu myös ihanan kermaiseksi, joten se luo jäätelölle hyvän täyteläisen pohjan. Makua antamaan lisäsin sitten tummaa makeuttamatonta kaakaojauhetta sekä super herkullista Urtekramin crunchy choco maapähkinävoita. Jos et saa käsiisi tätä suklaista maapähkinävoita, niin tavallistakin maapähkinävoita voi käyttää ja lisää silloin vain hieman enemmän kaakaojauhetta. Muutenkin kaakaojauheen makua kannattaa säätää oman maun mukaan, riippuen kuinka suklaisesta pitää. Soseutuksen helpottamiseksi ja jäätelön ohentamiseksi joukkoon voi lisätä pienen lorauksen (kasvi)maitoa. Ohjeesta tulee kaksi annosta tai yksi todella iso annos.

Ohje:


2 pakastettua banaania
2rkl Urtekram Crunchy Choco maapähkinävoita
2-3tl kaakaojauhetta
(kasvi)maitoa

Soseuta yleiskoneella tai sauvasekoittimella jäiset banaaniviipaleet, maapähkinävoi ja kaakaojauhe. Lisää tarpeen mukaan haluamaasi maitoa. Jatka soseuttamista kunnes koostumus on sopiva ja tarkista lopuksi maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)