lauantai 5. heinäkuuta 2014

Focaccia


Viikonloppuisin on ihana leipoa tuoretta leipää ja focaccia on juuri sopivan helppo ja todella maukas. Leipä on sisältä ihanan pehmeää ja kuori on rapsakka. Makua leipään antavat oliiviöljy, sormisuola ja rosmariini. Halutessaan lipään voi lisätä vaikka oliiveita tai kirsikkatomaatteja. Ohjeesta tulee uunipellillinen, mutta taikinan voi paistaa muussakin vuoassa, kuten itse tein.


Ohje:


4 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 tl sokeria
n. 7,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl oliiviöljyä

Vuokaan:
4 rkl oliiviöljyä
2 tl sormisuolaa
rosmariinia
(kalamata oliiveja)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja oliiviöljy. Alusta taikinaan loput vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota noin 30 minuuttia. 
Voitele reunallinen uunivuoka oliiviöljyllä. Jätä puolet öljystä leivän voitelemiseen. Levitä taikina vuokaan tasaisesti. Pirskottele leipä lopulla oliiviöljyllä. Ripottele leivän pinnalle rosmariinia ja sormisuolaa. Lisää halutessasi esimerkiksi oliiveita. Painele taikinaan sormilla reikiä. Paista 225 asteisessa uunissa noin 20-35 minuuttia, riippuen leivän paksuudesta.



Focaccian kanssa teimme Koskenlaskijan sienikeittoa Valion ohjeella. Käytimme pakastettuja suppilovahveroita ja savuporo-juustoa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)