lauantai 26. heinäkuuta 2014

Uunilohi kuorrutettuna tuorejuustolla ja pestolla


Tämä postaus on jo pitkään odotellut, että sen saisi tänne julkaistua. Uunilohta kokattiin meillä eräänä sunnuntaina jo muutama viikko takaperin. Tämä kotikokki on vain ollut niin kiireinen, ettei ole jaksanut ohjetta tänne kirjoittaa. Oikeastaan tässä ei ole sen kummempaa reseptiä, vaan lohi toteutettiin fiiliksen mukaan. Tämän tekeminen on todella helppoa eikä vaadi kauheasti aikaa tai vaivaa.

Elikkäs lohifilee laitetaan öljyttyyn uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja pinnalle voi rouhia hieman mustapippuria. Sitten päälle sivellään (valkosipulin makuista) tuorejuustoa sopiva määrä, itsellä meni noin 100 grammaa. Lopuksi päälle vielä kerros pestoa (noin puoli purkkia) ja lohi on valmis uuniin. Suolaa lohen pintaan ei tarvitse, koska mausteet ovat niin suolaisia. Mutta syödessä voi lohen nahan repiä irti ja sille puolelle lisätä hieman suolaa, koska muuten se voi olla melko mauton. Lohta paistetaan 200 asteessa noin 20-30 minuuttiia, riippuen lohen koosta ja halutusta kypsyysasteesta. Me pidimme vain tuon 20 minuuttia, jolloin lohi jäi hieman raa'aksi sisältä, juuri sellaiseksi josta pidämme.

Lohen kanssa tarjottiin perunamuusia ja edelliseltä päivältä tähteeksi jäänyttä salaattia. Helppoa ja maukasta sunnuntai-ruokaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)