keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Raikas vanilja-raparperimehu




Kevään raparperi-sadosta keittelin vielä raikkaan mehun. Raparperi on ihanan hapokasta ja sokerin määrää voi säätää itse. Mehun maustoin vielä vaniljalla, joka sopii oikein hyvin raparperin kanssa, mutta ilmankin sitä tämä olisi tosi hyvää. Raparperin kuori antaa mehulle ihanan vaaleanpunaisen värin.

Ohje:


n. 420 g raparperia
1,5 l vettä
1,5 dl sokeria
1 vaniljatanko


Pese (älä kuori!) raparperit ja pilko ne noin 2 sentin paloiksi. Laita kattilaan raparperit ja vesi. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää myös tangot. Keitä seosta kunnes raparperit pehmenevät ja alkavat hajoamaan. Lisää sokeri ja keitä vielä noin kymmenisen minuuttia. Kaada mehu siivilän läpi puhtaaseen pulloon. Älä painele liikaa mössöä siivilän läpi ettei mehusta tule sakeaa. Jäähdytä mehu hyvin ja nauti kylmänä.


Ja jäljelle jäänyttä mössöä ei missään nimessä kannata heittää pois! Se on erittäin herkullista ja sitä voi käyttää hillon tapaan. Itse nautin sitä puuron päällä maitotilkan kanssa, nam.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)