sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Marinoidut tonnikalapihvit ja jättikatkaravut sekä muita kesäisiä mökkiherkkuja


Ihanaa kun kerrankin ilmat suosivat. Loistavan sään takia lähdettiin mökille viettämään vapaata viikonloppua. Päästiin nauttimaan kesäisestä grilliruoasta, joka oli sopivan kevyttä näin helteellä. Grilliruoka ei siis todellakaan tarkoita aina epäterveellistä, suolaista ja rasvaista.

Tehtiin aasialaistyylisiä marinoituja tonnikalapihvejä ja jättikatkarapuja. Marinadiin tuli chiliä, inkivääriä, valkosipulia ja korianteria. Ne hienonnettiin ja sekoitettiin öljyn ja suolan kanssa. Kun kalat ja ravut olivat jonkun aikaa marinoituneet, ne paistettiin vain nopesti grillissä. Grillin tulee olla todella kuuma, jotta tonnikala saa kauniin pintavärin mutta ei silti kypsy sisältä. Lautasella annoksen päälle voi lisätä vielä rouhittua mustapippuria ja limen mehua. Ihanan yksinkertaista ja kevyttä kesäruokaa.

Lisukkeeksi voisi toki tehdä myös jotain aasilaistyylistä, mutta kyllä näin mökillä on parasta oman kasvimaan uudet perunat. Tehtiin myös yksinkertainen vihersalaatti mozzarella-juustolla. Taas vain kertakäyttölautas-kattaus, mutta mitä sitä turhaa hienostelemaan.


Jälkiruoaksi oli samaan makumaailman sopiva inkivääri-mojito-booli. Booliin tuli inkivääriä, limeä, minttua, ruokokidesokeria, vodkaa, spriteä, kivennäisvettä ja tietysti paljon jäitä. Kulhoon laitetaan ensin kaikki makua antavat aineet ja ne muussataan todella hyvin. Sitten vain joukkoon nesteet ja jäät. Boolia kannattaa maistella tehdessä ja lisätä oman maun mukaan kutakin ainetta.Näin hyvällä ilmalla mentiin tietysti myös veneilemään ja kuuluuhan vene-reissuun aina pienet eväät. Nyt mukana oli NVY Passion Fruit -kuohuviiniä sekä ihanan makeita mansikoita ja kirsikoita. Veneessä taas oli käytössä vähän erikoisempi kattaustyyli: ketakäyttöastiat ja kylmälaukku pöytänä.Kylmän ja sateisen alkukesän jälkeen nyt todellakin kanattaa nauttia kesän ruoista ja ilmoista. Joten eikun ulos kokkailemaan ja syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)