sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Jauheliha-enchiladat


Enchiladat ovat täytettyjä tortilloita, jotka paistetaan uunissa salsa- ja juusto-kuorrutteen kera. Nämä ovat meksikolaisten versio perinteisestä italialaisesta lasagnesta. Täytteitä voi varioida omien mieltymysten mukaan.

Me teimme täytteeksi jauheliha-maissi-seosta sekä lisäksi papuja ja ananasta, koska niitä sattui kaapista löytymään. Pelkkä jauhelihatäyte toki riittää, mutta voit lisätä vielä muitakin aineksia jos haluat.

Ohje:


400 g jauhelihaa
200 g pakastemaissia
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 tl paprikajauhetta (LaChinata)
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
n. 4 rkl tomaattimurskaa
jalapenoja (oman maun mukaan)
suolaa
pippuria

kidneypapuja
ananasmurskaa

1 pkt (8 kpl) tortillalettuja (me käytimme täysjyväisiä)
1 prk (320 g) salsaa
150 g juustoraastetta (emmental-mozzarella)


Ruskista jauheliha. Lisää sipulit paistumaan. Mausta seos ja lisää pilkottuja jalapenoja, hieman tomaattimurskaa ja maissit. Tarkista maku.
Täytä tortillaletut seoksella. Lisäsimme päälle vielä hieman ananasmurskaa, muutaman kidneypavun ja yhden jalapenoviipaleen. Kääri rullat kiinni ja asettele ne saumapuoli alaspäin öljyttyyn uunivuokaan. Meidän piti käyttää kahta vuokaan, kun yhteen ei mahtunut riittävästi. Lusikoi päälle salsaa ja ripottele juustoraastetta. Paista 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Lopuksi voi vielä kuumentaa uunin kuumemmaksi ja laittaa grillivastukset päälle, jotta pinta saa enemmän väriä.

Enchiladojen kanssa voi tarjota raikasta salaattia sekä kermaviiliä ja guacamolea.





1 kommentti:

  1. Kokeilin. Olivat hyviä. Kiitos taas kivasta ohjeesta =) .

    VastaaPoista

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)