keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Kookosjäädyke


Taas tuli meidän keittiössä kokattua jäädykettä. Tällä kertaa ei niin terveellistä, mutta erittäin maistuvaa. Emme omista jäätelökonetta ja kesällä maistuisi jokin kylmä herkku, siksi jäädykkeet ovat sopiva vaihtoehto. Tämän jäädykken koostumuksesta tuli kyllä tosi kermainen ja pehmeä, melkein kuin jäätelöä. Jäädykkeen kanssa tarjottava mango raikastaa ihanasti tuhtia kookosta.

Jäädykkeen voi tehdä isossa kulhossa, josta voi sitten leikata annospaloja. Tai sitten voi massan laittaa suoraan annosvuokiin. Tämä myös lyhentää pakastusaikaa jos on kiire. Meillä annoksia tuli viisi, mutta se riippuu toki vuokien koosta.

Ohje:


2,5 dl kookosmaitoa
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 dl tomusokeria
1 limen raastettu kuori
3/4 dl kookoshiutaleita
tarjoiluun 1 tuore mango (tai muita hedelmiä)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään munat, sokeri, limen kuori, kookosmaito ja kookoshiutaleet. Lisää vatkattu kerma ja sekoita varovasti mutta huolellisesti. Kaada massa vuokaan/vuokiin ja pakasta vähintään 3-4 tuntia (iso vuoka 4 tuntia ja annosvuoat 3 tuntia). Ota jäädyke huoneenlämpöön noin 30-60 minuuttia ennen tarjoilua ja kumoa lautaselle. Koristele tuoreella mangolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)