tiistai 8. heinäkuuta 2014

Pekoniin kääritty Koskenlaskija-juustolla täytetty broileri


Tämä on niin maukasta, mutta harmillisen epäterveellistä ruokaa koska suolaa ja rasvaa on paljon, eli kovin usein ei viitsi näitä tehdä. Mutta broilerista tulee ihanan mehukas kun sen täyttää juustolla ja kääri pekoniin. Koskenlaskija-juusto sopii hyvin tähän, koska siinä on voimakas maku ja se sulaa mukavasti mutta jää silti kiinteäksi.

Käytin kilon verran broileria eli 7 filettä ja näihin meni 1 paketti juustoa ja kaksi pakettia pekonia. Käytin voimakasta Koskenlaskijaa, mutta voi toki käyttää mitä vain makua. Näitä on helppo valmistaa juuri sen verran kuin haluaa.

Leikkaa broilerin rintafileet auki. Mausta pippurilla, timjamilla ja kevyesti suolalla. Paloittele Koskenlaskija-juusto ja täytä sillä broilerit. Käännä filee kiinni ja kääri 2 pekonisiivua ympärille. Kypsennä fileitä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä eli sisälämpötila on 75 astetta. 

Uunivuokaan valuneesta liemestä voisi halutessaan keittää kastikkeen lisäämällä kermaa ja suurustamalla sitä.

Täytettyjen broilerin fileiden lisäksi tein tummaa riisiä ja porkkana-pinaatti lisuketta. Porkkanan palat esikeitin nopeasti ja sitten paistoin pannulla voissa pinaatit, porkkanat ja hienonnettua valkosipulia. Hieman mausteeksi suolaa ja mustapippuria.








3 kommenttia:

  1. Käytitkö ihan vaan pakaste pinaattia? En ole käyttänyt lainkaan pinaattia aiemmin, mutta nyt innostuin =) .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytin tuoretta pinaattia. Pakastepinaatti sopii joihinkin ruokiin, esim. pinaaattikeitto tai pinaattiletut. Mutta jos pinaattia haluaa syödä sellaisenaan, suosittelen tuoretta. Tuore pinaatti on herkullista voissa nopeasti paistettuna. Pinaatti on hyvän makuista ja huipputerveellistä. Huomioi että pinaatti kutistuu todella paljon kypsyessään.

      Poista
    2. Kiitos tiedosta! Kokeilen.

      Poista

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)