maanantai 17. marraskuuta 2014

Keitto maa-artisokista ja sienistä sekä maa-artisokkasipsejä



Vanhemmat kantavat mökiltä siihen tahtiin maa-artisokkia ja sieniä, että taas piti niistä loihtia jotain ruokaa. Tällä kertaa suppikset ja maa-artisokat soseutettiin yhdessä pehmeäksi keitoksi. Maa-artisokkien maku sopii loistavasti sienten kanssa ja yhdessä ne muodostavat jotenkin ihanan metsäisen maun, jos sitä jotenkin kuvailisi. Inspiraation keittoon sain täältä.

Maa-artisokka-suppilovahverokeitto:


n. 540 g kuorittuja maa-artisokkia
n. 340 g suppilovahveroita
1 sipuli
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 dl kermaa
3 rkl ruohosipulin makuista tuorejuustoa

Paloittele tuoreet sienet ja hienonna sipuli. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä/voissa ja lisää suppilovahverot. Paista niitä kunnes neste haihtuu.

Kuori ja pilko maa-artisokat ja laita ne kylmää sitruunalla maustettuun veteen. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi ja lisää kasvisliemikuutiot sekä pilkotut maa-artisokat. Keitä kunnes artisokat hieman pehmenevät. Lisää sitten sienet, kerma ja tuorejuustoa. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Tarkista maku. Voit vielä tarvittaessa hetken keittää keittoa.



Pehmeän keiton päälle tein lopuista artisokista vielä rapeita sipsejä. Näitä varten artisokat pestiin huolellisesti juuresharjalla ja siivutettiin ohueksi mandoliinilla. Viipaleet kuivattiin ja levitettiin uunipellille. Päälle siveltiin rypsiöljyä ja maustettiin suolalla. Sitten sipsejä paistettiin 125 asteisessa uunissa noin tunti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)