perjantai 21. marraskuuta 2014

Terveellinen bulgur-kikherne-halloumisalaatti


Bulgur on ihan uusi tuttavuus meille. Couscousista olemme usein valmistaneet salaatteja  ja nyt päätimme korvata sen bulgurvehnällä. Wikipedian mukaan bulgur sisältää enemmän mineraaleja ja vitamiineja kuten B-vitamiineja, K-vitamiinia, fostoria, rautaa, mangaania ja proteiinia kuin esimerkiksi riisi, pasta tai couscous. Salaatin pääraaka-aineeksi ja proteiininlähteeksi päätyi myös kikherneitä ja halloumijuustoa.

Muut salaatin kasvikset olivat pelkästään vihreitä. Parsakaalia, kesäkurpitsaa, herneitä ja vihreää omenaa. Vielä pieni infopläjäys vihreiden kasvisten terveellisyydestä (lähde: kiloklubi.fi):
Viherhiukkaset antavat vihreille kasviksille niiden ominaisen värin, mutta kertovat myös niiden suuresta rautapitoisuudesta. Ja mikä parasta vihreät kasvikset sisältävät paljon myös raudan imeytymistä parantavaa C-vitamiinia.

Tämä salaatti on siis huipputerveellinen, täynnä vitamiineja ja sisältää runsaasti proteiinia. Voit vaihdella kasviksia mielesi mukaan ja käyttää omia suosikkejasi. Esimerkiksi pinaatti ja vihreät pavut sopisivat hyvin myös tähän. Kastiketta salaatti ei tarvitse, mutta päälle voi lorauttaa hieman oliiviöljyä ja sitruunamehua.

Ohje:


2 dl bulgurvehnää
1 pkt (200 g) halloumijuustoa
1 tlk kikherneitä
1 parsakaali (400 g)
pala kesäkurpitsaa (250 g)
1 vihreä omena
1 pss (200 g) herneitä

Keitä bulgur kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja anna sen jäähtyä. Paloittele halloumijuusto ja paista pannulla öljyssä kauniin kullanruskeaksi. Huuhtele ja valuta kikherneet. Sulata pakasteherneet. Paloittele parsakaali nupuiksi ja keitä hetki suolalla maustetussa vedessä, varo kypsentämästä liikaa. Jäähdytä parskalaalit laskemalla päälle kylmää vettä ja valuta ne  hyvin. Pilko myös kesäkurpitsa ja omena. Sekoita kaikki ainekset isossa tarjoilukulhossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)