perjantai 7. marraskuuta 2014

Pinaatilla, vuohenjuustolla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla täytettyä kalaa sekä maa-artisokkasosettaTänään jääkaapista löytyi vanhaa pinaattia, vuohenjuustoa ja maa-artisokkia. Piti keksiä jokin ruoka johon nämä ainekset saisi käytettyä. Pakastimessa oli Hulluilta päiviltä hankkittua pangasiusfilettä, joten päätettiin tehdä täytettyjä kalarullia. Lisukkeeksi oli maa-artisokkasosetta. Ainut asia jota kaupasta piti käydä ostamassa oli aurinkokuivatut tomaatit, muut ainekset löytyivätkin jo kotoa. Ruokaa ei kannata heittää pois ja erilaisista jämä-aineksista saa helposti yhdistettyä todellisen herkkuruoan. Tällä kertaa en tehnyt kunnon reseptiä, koska aineiden määrät olivat ne joita jääkaapista sattui löytymään. Ja toki kalan täytteeseen voi laittaa muutakin, mitä nyt vain itse haluaa jääkaapista hyödyntää. Mitä vain kalaa voi toki käyttää ja myös broileriin tämä täyte sopisi erinomaisesti.

Täytettä varten hienonsin muutaman valkosipulin kynnen. Huuhtelin ja valutin tuoreet pinaatin lehdet, sitten paistoin ne pannulla voin ja valkosipulin kera. Mausteeksi hieman suolaa ja pippuria. Vuohenjuuston ja aurinkokuivatut tomaatit paloittelin ja niiden joukkoon sekoitin kypsennetyn pinaattin. Pangasiusfileet maustetiin pippurilla ja kevyesti suolalla, jota ei kannata käyttää liikaa sillä täyte on melko suolainen. Sitten levitin fileiden päälle täytteen, rullasin ne kiinni ja suljin coktailtikuilla. Kalarullat laitettiin uunivuokaan ja niiden päälle levitettiin loput täytteestä. Kypsensin kaloja 200 asteisessa uunissa reilu parikymmentä minuuttia. Lopuksi voi kaloja valella vielä vuoan pohjalle valuneella herkullisella liemellä.

Muussia varten maa-artisokat ja muutama peruna kuorittiin, paloiteltiin ja laitettiin kylmään veteen. Kattila hellalle, mausteeksi suolaa ja keitettiin juurekset kypsiksi. Sitten keitinvesi kaadettiin pois ja joukkoon lisättiin lämmintä maitoa ja voisulaa. Sitten vain juurekseet ajetaan sileäksi sauvasekoittimella.

Näin syntyi todella helppoa ja herkullista ruokaa, johon ei myöskään kulunut tänään juurikaan rahaa kun kaikki ainekset olivat jo olemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)