keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Yksinkertaisen herkullinen maa-artisokkakeitto


Mökin maa-artisokkasadosta oli vieläkin jäljellä, joten saatiin taas uusi pussillinen niitä. Tällä kertaa teimme vain perinteisen ja helpon sosekeiton artisokista. Maa-artisokan maku on jo itsessään niin pehmeän herkullinen, ettei se kummmempia mausteita kaipaa. Ohje on peräisin maku.fi-sivustolta. Päälle lisäsimme vielä rapeaksi paistettua pekonia, mutta sen voi hyvin jättää pois tai käyttää esimerkiksi leipäkrutonkeja. Keitto sopii hyvin lounaaksi tai vaikka alkuruoaksi.

Ohje (n. 5-6 annosta):


n. 800 g maa-artisokkaa (kuorittuna ja lohkottuna)
n. 300 g perunaa (jauhoinen)
2 kpl kasvisliemikuutiota
2 kpl valkosipulinkynttä
vettä
2 dl ruokakermaa
valkopippuria

Pane kuoritut maa-artisokka- ja perunalohkot kattilaan ja lisää vettä niin paljon, että kasvikset peittyvät. Lisää joukkoon kasvisliemikuutiot ja valkosipulit. Keitä kypsiksi. Kaada osa nesteestä kuppiin ja jätä odottamaan. Lisää kerma ja mausta ripauksella valkopippuria. Soseuta ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja koostumus. Lisää tarvittaessa keitinlientä ja mausteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)