tiistai 11. marraskuuta 2014

Koskenlaskijan kasvislasagne



Niin kuin perjantaina valmistamani kalarullat, tämäkin ruoka hyödynsi jääkaapin antimia. Tässä on siis käytetty kasviksia joita meillä oli, eli ohjeessa voi hyvin korvata ne jollain toisilla. Esimerkiksi paprika, munakoiso tai herkkusienet sopisivat hyvin. Lasagnen valmistaminen vaatii melko paljon aikaa ja vaivaa, mutta on sen arvoista. Varsinkin kun sitä tekee ison vuoallisen, niin säästyy muutaman päivän kokkauksilta. 


Ohje:


Valmista ensin kasvis-tomaatti-kastike. Samalla kun se kiehuu voit valmistaa juustokastikkeen. Lopuksi kokoa lasagne.

Kasvis-tomaatti-kastike
2 punasipulia (130 g)                      
3 porkkanaa (220 g)                        
1 kesäkurpitsa (370 g)                    
100 g pinaattia                              
4 valkosipulin kynttä
6 aurinkokuivattua tomaattia
2 rkl aurinkokuivattuen tomaattien öljyä (tai muuta öljyä)
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
1 dl vettä
2 rkl tomaattipyreetä
1 kasvisliemikuutio
tabascoa
kuivattuja yrttejä (esim. timjami, basilika, oregano)
mustapippuria
(suolaa)

Kuori ja paloittele kasvikset. Kuumenna pannulla öljyä ja lisää siihen kasvikset (ei pinaattia). Paista niitä jonkin aikaa. Kaada sitten joukkoon tomaattimurska ja huuhtele tölkki tilkalla vettä, joka lisätään myös kastikkeeseen. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio ja lisää tomaattipyrettä. Mausta pippurilla, yrteillä ja muutamalla tipalla tabascoa. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä viitisentoista minuuttia. Lisää sitten huuhdellut ja valutetut pinaatin lehdet. Kääntele ne joukkoon ja keitä kastiketta vielä hetki. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.


Juustokastike
150 g voimakasta Koskenlaskija-juustoa
50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
7 dl täysmaitoa
suolaa
valkopippuria

Sulata kattilassa voi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito samalla hyvin sekoittaen. Kuumenna seos kiehuvaksi ja sekoita samalla huolellisesti. Lisää sitten joukkoon paloiteltu juusto ja sekoita kunnes se sulaa. Mausta valkopippurilla ja tarvittaessa suolalla.


Lasagne
n. 12 lasagnelevyä
kasvis-tomaatti-kastiketta
juustokastiketta
50 g juustoraastetta

Levitä öljytyn uunivuuan pohjalle kolmasosa kasviskastikkeesta. Peitä se lasagnelevyillä. Kaada päälle kolmasosa juustokastikkeesta. Toista tämä (eli kasviskastike, lasagnelevyt ja juustokastike) vielä kaksi kertaa, kunnes päällimmäisenä on juustokastike. Lisää lopuksi päälle hieman haluamaasi juustoraastetta. Kypsennä lasagnea 175 asteisessa uunissa tunti ja anna sen vielä vetäytyä ennen tarjoilua.



1 kommentti:

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)