torstai 6. marraskuuta 2014

Risotolla täytetty kesäkurpitsa



Näin loka- ja marraskuussa olisi sesongissa erilaiset kurpitsat. Ei kuitenkaan kesäkurpitsat, jotka ovatkin nimensä mukaisesti kesän vihannes. Toki olisi hyvä suosia juuri niitä sesongin vihanneksia, mutta kokkasimme silti ihan tavallista kesäkurpitsaa. Kesäkurpitsassa itsessään ei ole kovin paljon makua, joten täytteeksi tuli todella maukas kermainen risotto. Risoton hapot, suolat ja rasvaisuus täydensivät juuri ihanasti kesäkurpitsan mietoa makua. Päälle lisäsin vielä muutaman tuoreen pinaatin lehden.

Ohje:


risotto
2 salottisipulia
2 rkl öljyä
2,5 dl risottoriisiä
1,5-2 dl valkoviiniä
5 dl kasvislientä
1 dl kuohukermaa
n. 1,5 dl parmesaanijuustoa
pippuria


Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä ja lisää sitten riisi. Sekoittele hetki ja lisää sitten viini. Kun viini on imeytynyt kaada joukkoon hieman kasvislientä. Kun neste imeytyy, lisäile sitä hieman kerrallaan. Kaikkea kasvislientä ei kuitenkaan tarvitse käyttää. Kun riisi on jonkin verran kypsynyt kaada joukkoon myös loraus kermaa. Mausta rouhitulla muastapippurilla. Kun riisi on kypsää, mutta vielä hiukan napakkaa, lisää raastettua parmesan-juustoa. Tarkista maku. Riisiä ei kannata kypsentää aivan ylikypsäksi


täytetyt kesäkurpitsat
annos risottoa
2 kesäkurpitsaa
suolaa
parmesaanijuustoa

Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa. Koverra sisus pois. Hienonna osa kesäkurpitsan poistetusta sisuksesta ja sekoita se risoton joukkoon, kaikkea ei kannata käyttää. Mausta kesäkurpitsa-veneitä hieman suolalla ja täytä ne sitten risotolla. Lopuksi raasta päälle hieman parmesaania.

Kypsennä kesäkurpitsoja 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kesäkurpitsat ovat sopivan kypsiä ja juusto saanut hieman väriä.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)