lauantai 1. marraskuuta 2014

Baileys-chili-kaakao




Mitään erikoista Halloween-ruokaa meillä ei kokattu, mutta tehtiin pyhäinpäivän aattona hieman erilaisempaa kaakaota. Chilillä maustettu kaakao toi sopivaa lämpöä pimeään syksyyn. Kaakaoon päätyi myös Baileys-likööriä, joka teki siitä entistäkin kermaisemman.

Reseptiä voi toki muokata ja tehdä pelkkää chili-kaakaota tai pelkkää Baileys-kaakaota. Vähän käytettynä chili ei tee kaakaosta tulista, mutta antaa kivaa makua joka sopii hyvin suklaisen kaakaon kanssa.

Ohje:


maitoa
tummaa kaakaojauhetta (n. 1 tl per 1 dl maitoa)
sokeria (n. 1 tl per 1 dl maitoa)
kuivattua chiliä (tai muuta chiliä) maun mukaan
Baileys-likööriä
kermavaahtoa

Kaada maitoa haluamasi määrä kattilaan ja lisää joukkoon kaakao ja sokeri. Itse käytin kahteen annokseen 6 dl maitoa, 6 tl kaakaota ja 6 tl sokeria. Lisää chiliä makusi mukaan. Itse käytin yhden tuollaisen kuivatun kokonaisen chilin. Kuumenna seos kiehumispisteeseen. Poista sitten chili.

Kaada kuppien pohjalle sopiva loraus Baileysia. Kaada sitten sekaan lämmin kaakao. Lopuksi lisää päälle nokare kermavaahtoa.

chili on jo tehnyt tehtävänsä
kuuma kaakao Baileysin päälle
lopuksi kermavaahtoa päälle
nautitaan pimeänä syysiltana kynttilän valossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)