torstai 29. toukokuuta 2014

Bataattiburgerit ja täytetyt pekoni-herkkusienet grillissäNäihin hampurilaisiin tulee sämpulöiden tilalle mehevät bataattiviipaleet. Paljon terveellisempi ja maukkaampi vaihtoehto perinteiselle "vehnäpullalle". Hampurilaiset ovat ihana grilliruoka, mutta voi näitä toki uunissakin tehdä.

Bataattiburgereihin tarvitset riittävän leveän bataatin, josta saa sopivan kokoisia siivuja. Siivuja tarvitsee kaksi kertaa syöjien määrän. Itse käytimme neljälle hengelle kaksi isoa bataattia, joista sai sopivasti kahdeksan isoa viipaletta ja päädyistä tuli muutamia ekstra viipaleita. Bataatti pestiin, siivutettiin, siveltiin öljyllä ja maustettiin suolalla sekä pippurilla. Viipaleita grillattiin riittävän kauan kunnes ne kypsyivät.

Pihviksi voi valmistaa itse jauhelihapihvin tai ostaa kaupasta jauhelihapihihvejä tai kokolihapihvejä. Me käytimme valmiiksi marinoituja kasslerpihvejä, jotka grillasimme vain ihan tavalliseen tapaan (pakkauksessa ohjeet).

Hampurilaisen väliin tuli myös salaatin lehti, juustoa, ketsuppia ja majoneesia. Mutta tässäkin vain taivas on rajana mitä kukin haluaa burgeriinsa laittaa.

Burgereiden lisäksi teimme tuorejuusto-täytteisiä pekoniin käärittyjä herkkusieniä. Sienistä poistettiin kanta, laiteettiin sisälle paljon tuorejuustoa ja kääritteiin ympärille kaksi pekoniviipaletta. Käytimme uutuusmakua savuinen BBQ-tuorejuustoa, mutta mikä maku vain käy ja myös esimerkiksi sinihomejuusto on hyvää sienen sisällä.


1 kommentti:

  1. Näyttää tosi herkulliselta. Bataatti on hyvää, ja tämähän on loistoidea hampurilaisen nälkään myös silloin, jos sämpylät uupuu, mutta bataatteja löytyy.:)

    VastaaPoista

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)