sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Kisakatsomo eväät: punajuurisipsit ja muuta naposteltavaa

Aluksi äitienpäivätoivotukset kaikille äideille, varsinkin omalle!

Eilen Euroviisuja katsellessa piti tottakai olla herkullista ja ei niin epäterveellistä naposteltavaa. Näiden herkkujen kanssa kisoja oli mukava katsella. Harmi ettei Suomi voittanut, mutta hyvä sijoitus kuitenkin!



Itsetehdyt punajuurisipsit ovat huomattavasti terveellisempi ja herkullisempi vaihtoehto kaupan sipseille. Hieman niissä on vaivaa, mutta kiertoilmauunissa niitä kannattaa tehdä paljon kerralla. Myös mistä tahansa juureksista voi samalla tavalla tehdä sipsejä.


Tällä ohjeella sipsejä tulee kaksi uunipellillistä eli valmiita sipsejä tuollainen pieni kulhollinen. Kuori neljä punajuurta ja viipaloi ne ohueksi esimerkiksi mandoliinilla. Asettele viipaleet talouspaperin päälle kuivumaan ja painele niitä paperilla kuiviksi. Asettele sitten uunipellille leivinpaperin päälle vieriviereen, muttei kuitenkaan päällekkäin. Sivele päälle hieman öljyä ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Mausteena voi käyttää myös esimerkiksi yrttejä ja muihin juureksiin voisi sopia hyvin myös vaikka paprika tai grillimauste. Paista 125 asteisessa uunissa tunti. Anna vielä kuivua ja jäähtyä pöydällä vähintään puoli tuntia. Nämä ovat herkullisa sellaisenaan, mutta myös kermaviilidipin kanssa.


Yrttivalkosipulidippiä varten maustoimme kermaviilin raastetulla valkosipulin kynnellä, heinonnetuilla tuoreilla yrteillä (timjami, basilika ja oregano), limen mehulla ja ripauksella suolaa, pippuria ja sokeria.
Teimme naposteltavaksi myös dippikasviksia sekä kanan siipiä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)