torstai 22. toukokuuta 2014

Piknik-eväät: croissantit marinoidulla paprikalla ja kanalla & hedelmäsalaatti

Ihana ilma, seura ja eväät - ainekset täydelliseen piknikkiin!





Meillä eväiksi valmistui tällä kertaa croissantit täytettynä kanafileillä, marinoidulla paprikalla ja saalaatilla, sekä jälkiruoaksi raikas hedelmäsalaatti. Nämä herkut on helppo valmistaa kotona ja ottaa mukaan ulos. Esivalmistelut, kuten kanan ja paprikan kypsennys ja marinointi, voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä.

Hedelmäsalaattiin tuli mangoa, appelsiinia ja kiiviä. Niiden lisäksi vielä hieman appelsiinin ja limen mehua sekä muutama hienonnettu mintun lehti. Todella raikas ja ei liian makea herkku piknikille.

Käytettiin vain kaupan valmiita esikypsennettyjä croissantteja, jotka paistettiin uunissa. Niiden sisälle yksi salaatin lehti, kanaa ja paprikaa.

Kanafileet paistettiin pannulla kypsäksi ja maustettiin suolalla sekä pippurilla. Tein myös näille marinadin, johon tuli kaksi valkosipulin kynttä hienonnettuna, tuoretta timjamia, hieman oliiviöljyä ja kanoista valunut paistoliemi. Kääntelin siinä kypsennettyjä kanoja ja laitoin ne sitten marinadin kanssa muovipussiin maustumaan. Pussi jääkaappin ja seuraavana päivänä vain viipalointi.






















Paprikoista tulee ihan makeita ja mehukkaita, kun kuoren polttaa ja kuorii sen pois, jonka jälkeen antaa paprikoiden maustua marinadissa.


Marinoitu paprika:


1 paprika
1/2 limen mehu (sitruunakin käy)
1 rkl oliiviöljyä
2 tl sokeria
suolaa
pippuria
tuoretta timjamia

Kuumenna uunin grillivastukset todella kuumiksi. Pilko paprikat neljään osaan ja poista siemenet. Laita paprikat uunipellille leivinpaperin päälle ja paista hetki uunin yläosassa. Paprikoiden pinta kuuluu palaa ja paprikoiden hieman pehmetä. Varo kuitenkin ettei pala liikaa tai ettei leivinpaperi syty tuleen. Kun paprikoiden pinta on tummunut, nosta ne pois uunista ja anna jäähtyä.

Sekoita sillä aikaa kaikki marinadin ainekset keskenään. Vedä kuori irti jäähtyneistä paprikoista ja suikaloi paprikat. Laita ne marinadiin ja anna mausta mielellään yön yli jääkaapissa.



1 kommentti:

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)