perjantai 9. toukokuuta 2014

Höyretetty lohi ja pinaattiperunamuusi


Olemme yleensä aina vain paistaneet lohen pannulla, mutta nyt halusimme kokeilla erilaista kypsennystapaa. Höyrystys on terveellisempi vaihtoehto ja tällä tavalla lohesta saa eritavalla maukasta. Lohen kanssa sopii yksinkertainen kylmä piparjuurikastike, jota valmistimme eilen paahtopaistin kanssa.

Pinaattiperunamuusiin käytettiin puikulaperunoita ja tuoretta pinaattia. Vaikka muusissa oli voita, tekee pinaatti siitä terveellisemmän. Koska terveellisiä kasviksia ei ole koskaan liikaa, niin lisukkeeksi keitettiin vielä nopeasti pakasteesta vihreitä papuja. Niitä on hyvä olla pakastimessa, jolloin saa helposti maukkaan kasvislisukkeen ruoalle.


Ohje (2 annosta):


400 g lohta
suolaa
valkopippuria
3 dl kalalientä

6 kpl (650 g) puikulaperunoita (muukin jauhoinen perunalajike käy)
700 g tuoretta pinaattia
1/2 dl maitoa
2 rkl voita
suolaa

120 g vihreitä papuja (pakaste)

Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Kuori ja pilko perunat. Mausta kiehuva vesi suolalla ja lisää perunat. Keitä kunnes ne ovat kypsiä ja kaada sen jälkeen vesi pois. Lisää voita sekä maitoa ja muusaa perunat. Tarkista maku ja koostumus. Lisää tarvittaessa suolaa, voita tai maitoa. Laita joukkoon huuhdellut ja hienonnetut pinaatit. Sekoita ja anna hautua kannen alla muutama minuutti.

Perunoiden kiehuessa valmista samalla kala. Pilko lohi annospaloiksi ja poista nahka sekä mahdolliset ruodot. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Kuumenna pannulla kalaliemi ja lisää lohet. Peitä kannella ja höyrytä 5-10 minuuttia, kalan paksuudesta riippuen.

Papuja varten kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi, mausta suolalla ja lisää pavut. Keitä noin 3 minuuttia ja valuta pavut.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)