lauantai 10. toukokuuta 2014

ruokakosmetiikka

Sanotaan, että ruoalla ei saisi leikkiä, mutta ruoalla on monia muitakin hyviä tarkoituksia kuin vain suuhun laittaminen. Monet ruoka-aineet ovat paitsi sisäisesti niin myös ulkoisesti käytettyinä terveydelle tai kauneudelle hyväksi. Ajattelin kertoa muutamia hyviä ja vähemmän hyviä ohjeita ruoan käytöstä itsetehtynä ihonhoitotuotteena. Tästä voi poimia myös hyviä ja erilaisia vinkkejä esimerkiksi äitienpäivää varten äidin hemmotteluun.

Huulten (ja kasvojen tai käsien) kuorinta:

Monilla meistä huulet kuivuvat helposti ja rasvaus ei vain aina auta. Huulet kannattaa välillä kuoria, jotta kuollut ihosolukko poistuu ja huulet imevätkin rasvan paremmin. Tähän tarkoitukseen loistavaa on tahna, johon sekoitetaan hunajaa, sokeria ja oliiviöljyä. Määrät eivät ole niin tarkkoja, esimerkiksi teelusikallinen kaikkea on hyvä. Hiero seosta huulillesi ja huuhtele (tai syö) pois. Tässä on vain luonnollisia ja maukkaita ainesosia, jotka eivät tuhoa ihoa ja ei haittaa jos suuhun joutuu. Tahna sopii myös kasvojen ja käsien kuorintaan. Kuorintakäsittelyn voi uusia tarvittaessa ja lopuksi huulille voi levittä vielä pari tippaa oliiviöljyä. Öljy on myös loistava käsi- ja kynsinauhavoide.

Jalkakylpy:

Jalkojen liottaminen pehmentää ja virkistää jalkoja. Laita sopivaan astiaan lämmintä vettä ja lisää merisuolaa, hunajaa ja kuivattuja tai tuoreita yrttejä. Liota jalkoja kylvyssä, hio kovettumat pois jalkaraspilla ja rasvaa ne sen jälkeen hyvin.

Kasvojen hoito:

Jos kärsit finneistä, niin kokeile sitruunanmehua. Sitruunan happo kuivattaa finnejä ja tappaa bakteereita. Kasta vanupuikkoa sitruunassa ja töpöttele sillä näppyjä.
Kasvonaamion voi tehdä esimerkiksi avokadosta tai banaanista, jotka ravitsevat hyvin ihoa. Muusaa hedelmä tahnaksi ja levitä sitä kasvoille. Anna vaikuttaa noin 15 minuuttia ja huuhtele pois. Voit naamion yhteydessä laittaa vielä vaikka perinteisesti kurkut silmille, joilla vähennät turvotusta ja raikastat silmiä.

Hiusten hoito:

Kananmuna antaa kiiltoa ja ravintoaineita hiuksille. Sekoita yksi tai kaksi kananmunaa kupissa veden kanssa. Hiero seos hyvin hieman kosteisiin hiuksiin ja anna vaikuttaa hetki. Huuhtele lopuksi huolellisesti viileällä vedellä.






Lisää tälläisiä vinkkejä on netti pullollaan, joten eikun googlailemaan jos haluaa kokeilla lisää. Itselle riitti nämä hoidot tällä kertaa. Tässä kokemukseni ja arvostelut hoidoista:



Kuorinta-aine toimi hyvin, sitä olen ennekin kokeillut. Se oikeasti tekee huulista pehmeät ja sileät. Lopun seoksen hieroin tällä kertaa käsille ja kynsinauhoille, jotka pehmenivät mukavasti.

Myös jalkakylpy on miellyttävä ja toimii. Käytin kuivattua rosmariinia, mutta mikä tahansa yrtti käy. Yrtti antoi hyvän tuoksun ainakin. Myös pelkää hunaja-suola-vesi on hyvä kylpy jaloille.

Kasvonaamioksi kokeilin banaania. Muusasin puolikkaan banaanin, hieroin seoksen kasvoille ja annoin vaikuttaa hetken. Varsinkin kuivahduttuaan seos tummui ja kasvot eivät näyttäneet kovin näteiltä. Loppujen lopuksi en huomaa ihossa suurta eroa, voi olla että hiukan kosteutti. Mutta ainakaan ei ole haitallisia kemikaaleja jotka ärsyttäisivät ihoa. Kurkut eivät pysyneet kauan silmillä, mutta tuntui että hieman silmien iho virkistyi. Luulen kuitenkin, että mikä tahansa kylmä ajaa saman asian, esimerkiksi viillenetyt lusikat painettuna silmille. Sitruunamehulla töpöttelin näppyjä, mutta ainakaan heti ei ole mitään vaikutusta. Pitäisi ehkä useamman kerran kokeilla ennen kuin vaikuttaisi. Mutta ainakaan haittaa tästä ei ollut.

Sekoitin yhden kananmunan kupisssa puoleen desiin vettä ja vispasin hyvin haarukalla. Kostutin hiukan hiuksia ja levitin seoksen huolellisesti päähän. Hieroin hetken ja jätin munan vaikuttamaan. Lopuksi huuhtelin hyvin viileällä vedellä. Kun hiukset kuivahtivat, huomasin niissä muutaman kananmunan kokkareen. Eikä hiukset nyt kovin puhtailta tai sileiltä näytä.

Kun istuin kylppärissä banaani kasvoilla ja kananmuna hiuksissa, mietin näyttäväni ihan suohirviöltä. Maistelin jäljelle jäänyttä banaanitahnaa ja tulin siihen tulokseen, että taidan tästä lähin nauttia banaanini vain sisäisesti. Taidan myös mennä takaisin suihkuun shampoo-pesulle ja nautin myös kananmunat sisäisesti. Kuorintavoidetta, jalkakylpyä ja ehkä sitruunaa aion käyttää jatkossakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)