tiistai 13. toukokuuta 2014

Quorn-fileet ja kasvislisuke




Emme ole koskaan ennen kokeilleet quornia, vaikka kasvisruokia olemmekin tehneet. Yleensä proteiinina meillä on ollut papuja, soijaa ja kerran tofua (en tykännyt). Quorn on täysin kasviperäinen sieniproteiinista valmistettu tuote, joka muistuttaa ulkonäöltään ja rakenteeltaan broileria. Quornia on monipuolisesti erilaisia tuotteita, joista tällä kertaa testasimme fileitä. 

Tutkin netistä eri reseptejä ja yhdistin näistä tiedoista oman ohjeeni. Quornista tuli hieman liian suolaista jopa minun makuuni, vaikka suolaisesta ruasta tykkään. Joten ensi kerralla laitan hieman vähemmän soijakastiketta.

Quorn-fileiden kanssa teimme maukkaan tomaattisen-kasvislisukkeen. Tähän voi käyttää taas mitä vain kasviksia, joita jääkaapista tai kaupasta löytää.

Ohje (2-3 annosta):


1 ps (312 g) Quorn-fileitä
öljyä
3 valkosipulin kynttä
kuivattua timjamia
loraus soijakastiketta
vettä

2 porkkanaa
1 paprika
n. 120 g selleriä
n. 160 g kukkakaalia
500g paseerattu tomaatti
öljyä
suolaa
pippuria
kuivattua ja tuoretta oreganoa (muutkin yrtit käy)


Kasvislisuketta varten kuori ja pilko kasvikset. Kuumenna kattilassa tillka öljyä ja lisää kasvikset. Kuullota niitä hetki ja kaada joukkoon paseerattu tomaatti. Mausta suolalla, pippurilla ja kuivatulla oreganolla. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset kypsyvät. Tarkista lopuksi maku ja lisää vielä tuoreet yrtit.

Kasvislisukkeen kypsyessä valmista quornit. Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Lisää jäiset fileet ja ruskista noin viiden minuutin ajan kummaltakin puolelta. Lisää sen jälkeen pannulle hienonnettu valkosipuli, timjami, loraus soijaa ja vettä. Hauduta noin viisi minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)