torstai 1. toukokuuta 2014

Lohta, parsaa ja hollandaisekastikettaVappuaattona kokattiin avomiehen kanssa tuoretta parsaa ja lohta, joiden päälle tuli hollandaisekastiketta. Meillä tämä oli pääruokana, mutta sopii myös alkuruoaksi hieman pienempänä annoksena.

Parsat kuorittiin kevyesti ja keitettiin muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Lohta paistettiin pannulla nahkapuoli alaspäin, kunnes se on melko pitkälle kypsynyt. Jonka jälkeen vielä nopea paistaminen toiselta puolelta. Mausteeksi tuli vain suolaa ja pippuria.

Hollandaisekastiketta varten keitettiin kattilassa muutama tippa valkoviinietikkaa ja hieman vettä, vain sen verran että pohja juuri ja juuri peittyy. Tähän lisättiin kaksi keltuaista voimakkaasti sekoittaen. Kun keltuaiset hieman kypsyivät lisättiin noin 100 grammaa pehmeää voita. Lopuksi vielä hieman sitruunamehua, kunnes maku oli hyvä ja sopivan sitruunainen.

Teimme kastikkeen melko yksinkertaisella tavalla, emme tehneet kastiketta vesihauteessa vaan suoraan kattilassa, emme kirkastaneet tai sulattaneet voita ja emme myöskään juurikaan mittailleet aineksia. Ehkä näistä joku oli syynä, että kastike juoksettui ja näytti aivan kamalalle. Luulimme hetken, että nyt se olisi aivan pilalla, mutta onnistuimme pelastamaan sen yhden keltuaisen avulla. Rikoimme kulhoon yhden keltuaisen, jonka joukkoon lisättiin muutama tippa juoksettunutta kastiketta voimakkaasti sekoittaen. Sitten vain loppu kastike joukkoon aivan pikkuhiljaa muutama tippa kerrallaan, ja koko ajan pitää muistaa sekoittaa. Tässä vaiheessa kastike paksuuntui taas ja sai hyvän koostumuksen. Kaadettiin se takaisin kattilaan ja lämmitettiin vielä hetki. Ja pienestä epäonnistumisesta huolimatta hyvää tuli!

Herkullisen ruoan kanssa vielä herkullinen roseekuohuviini.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)