tiistai 14. lokakuuta 2014

Intialainen linssi-kasviscurry ja raita-kastike




Olen huomannut, että aasialaistyyliset kasvisruoat ovat erittäin maukkaita ja niihin ei edes lihaa kaipaa. Runsaat  mausteet saavat ruoasta todella herkullisen, ja on varmasti myös kasvisruokaan tottumattomankin mieleen. Intialainen ruoka on mielestäni todella hyvää ja päätimme tehdä oman intialaisen kasviscurryn, johon tuli linssejä, perunaa ja kukkakaalia. Kastikkeen pohjana käytimme kaupan valmista currykastiketta, koska halusimme päästä helpolla.

Tämä curry olisi hyvää sellaisenaan, eikä välttämättä kaipaisi edes lisukkeita. Mutta halusimme kuitenkin sen kanssa syödä riisiä ja naan-leipää (joka sekin valmiina kaupasta). Teimme myös herkullisen raita-kastikkeen miedontamaan makuja, vaikka ruoka ei tällä kertaa edes ollut juurikaan tulista.


Linssi-kasviscurry (n. 5 annosta):


2 dl punaisia linssejä
n. 380 g perunoita
n. 500 g kukkakaalia
1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 tlk (350 g) intialainen currykastike (esim. Patak's Jalfrezi)
1-2 dl vettä
2-3 rkl turkkilaista jugurttia
öljyä
tuoretta korianteria
(chiliä)

Paloittele ja esikeitä perunat suolalla maustetussa vedessä (voit myös käyttää tähteeksi jääneitä keitettyjä perunoita). Keitä myös linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko sipuli, valkosipulit ja kukkakaali.

Kuumenna paistokasarissa tai wokkipannulla öljyä. Lisää sipuli, valkosipulit ja kukkakaali. Paista niitä hieman yli viisi minuuttia. Lisää valmis currykastike purkista ja huuhtele purkki pienellä vesitilkalla ja kaada se joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia.

Lisää hieman jugurttia pehmentämään makua. Jos haluat tulisempaa voit lisätä chiliä (tuoreena, kuivattuna, jauheena tai tahanana). Lisää vielä linssit ja perunat joukkoon, ja kuumenna hetki. Lopuksi silppua päälle tuoretta korianteria.



Raita-kastike:


500 g turkkilaista jugurttia
n. 8 cm pala kurkkua
2 tomaattia
pieni kourallinen tuoretta korianteria
muutama ruohosipulin varsi
1/2 limen mehu
1/2 tl juustokuminaa
1 tl sokeria
ripaus suolaa
ripaus pippuria

Poista tomaateista vetinen siemenosa keskeltä. Pilko tomaatin "liha" pieneksi kuutioksi. Poista myös kurkusta vetinen keskusta ja kuutio myös kurkku pieneksi. Hienonna korianteri ja ruohosipulit. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja tarkista maku. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)