perjantai 17. lokakuuta 2014

Tofu-wokki


Tofun ja lihan ympäristövaikutuksien erot
Kuten jo aiemmin kirjoitin, ovat kasvisruoat paljon terveellisempiä kuin liha. Sen lisäksi ovat kasvisruoat myös ympäristölle ja luonnolle eduksi, jota on hyvin kuvattu myös tofu-paketin kyljessä. Aiemmin en ole kovin paljon tofusta pitänyt, eikä se vieläkään suurinta herkkua ole, mutta wokin joukossa hyvin maustettuna se on jopa ihan hyvää. Tofu kannattaa siis marinoida hyvin ja antaa sen maustua kunnolla.

Ohje (n. 4 annosta):


tofun marinointi
250 g tofua
2 cm pala inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
1 tl seesamiöljyä
3 tl soijakastiketta
3 tl makeaa chilikastiketta

Kuori ja raasta inkivääri sekä valkosipulin kynnet. Sekoita ne kulhossa muiden marinadin ainesten kanssa. Paloittele tofu kuutioiksi ja lisää kastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa.

wokki
marinoitu tofu
2 porkkanaa
6 herkkusientä
1 paksoi (tai kiinankaali)
3 laattaa nuudelia
5 cm pala inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
1/2 chili
1 tl seesamiöljyä
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl soijakstiketta
1 rkl osterikastiketta

Kuori ja pilko porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös sienet. Paloittele paksoista erikseen valkoinen osa muutaman sentin viipaleiksi ja lehtiosa hieman isoimmiksi paloiksi. Hienonna inkivääri, valkosipuli ja chili. Kuumenna wokkipannussa seesamiöljyä ja rypsiöljyä. Laita nuudelit kiehuvaan veteen kannen alle kypsymään, mutta niitä ei tarvitse keittää.

Kun öljy on kuumentunut todella kuumaksi lisää tofukuutiot marinadin kera. Heitä sekaan myös porkkanat, sienet ja paksoin valkoiset osat. (Jos käytät kiinankaalia, älä lisää sitä vielä.) Lisää myös hienonnetut inkiväärit, valkosipulit ja chilit. Paista jonkin aikaa. Lisää lopuksi sitten valutetut esikypsennetyt nuudelit ja paksoin vihreät osat (tai kiinankaali). Mausta soijalla ja osterikastikkeella. Sekoita hyvin ja tarkista maku.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)