lauantai 18. lokakuuta 2014

Punajuuri-vuohenjuustokeitto


Punajuuresta saa niin kauniita ja herkullisia ruokia. Kuka voisi vastustaa tätä kauniin pinkkiä ja samettista keittoa, jonka maku on ihanan suolaisen makea. Jos pitää punajuuresta ja vuohenjuustosta on tämä keitto hemmottelua makuhermoille. Ruoka on myös helppo tehdä ja vielä helpompi syödä ;)


Ohje (3-4 annosta):


500 g punajuuria
2 perunaa (n.230 g)
1 pieni sipuli
2 rkl voita
1 kasvisliemikuutio
n. 5 dl vettä
hieman alle 1 dl kuohukermaa
100 g vuohenjuustoa + annoksen päälle

Kuori ja paloittele punajuuret, perunat ja sipuli. Punajuuret kannattaa pilkkoa pienimmiksi koska niiden kypsyminen vie eniten aikaa. Kuumenna voi kattilassa ja lisää kasvikset. Kuullota niitä hetki ja murenna sitten joukkoon kasvisliemikuutio ja kaada päälle vettä niin että kasvikset peittyvät. Keitä miedolla lämmöllä kunnes juurekset kypsyvät, aikaa minulla meni viitisentoista minuuttia.

Kaada noin puolet nesteestä kuppiin ja jätä sivuun odottamaan. Lisää keiton joukkoon paloiteltu vuohenjuusto ja pieni loraus kermaa. Soseuta sauvasekoittimella. Tarkista maku ja koostumus. Lisäile keitinlientä jotta saat keiton sopivan paksuiseksi. Valmiin annoksen päälle voi vielä ripotella vuohenjuusto muruja.




P.S. Keitto on hyvää  myös kylmänä, sanoi mies joka ei voi tällä hetkellä syödä mitään kuumaa tai kiinteää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)