torstai 2. lokakuuta 2014

Punajuuripihvit, couscous ja minttu-jugurtti-kastike



Punajuuri on niin herkullista, että siihen ei taida koskaan kyllästyä. Syksyllä on muutenkin hyvä suosia kotimaisia juureksia, joita saa hyvin edullisesti. Tällä kertaa valmistimme punajuuresta kasvispihvejä ja lisukkeeksi oli couscousia sekä raikasta minttu-jugurtti-kastiketta. Pihvejä on hyvä tehdä paljon, jolloin niistä saa ruokaa useammaksi päiväksi ja ei tarvitse joka päivä kokkailla uusia ruokia.

Punajuuripihvit (n. 13 kpl):


500 g punajuuria
500 g perunoita
1 iso sipuli
1 solo valkosipuli
1,5 dl korppujauhoja
4 kananmunaa
n. 1 tl suolaa
musta- ja/tai valkopippuria

Kuori kaikki kasvikset. Raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi sekä perunat, sipuli ja valkosipuli hienoksi raasteeksi. Valuta siivilässä ylimääräinen neste pois. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Muotoile massasta pihvejä uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä pihvejä 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.



Kastiketta varten sekoita turkkilaisen jugurtin joukkoon hieman suolaa, pippuria ja sokeria. Purista joukkoon limen mehua ja hienonna reilusti tuoreita mintun lehtiä. Tarkista maku.

Lisukkeeksi sopii loistavasti couscous, joka valmistuu helposti ja nopeasti. Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)