keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Syksyinen pastakastike lehtikaalista ja sienistä




Lehtikaali on jo jonkin aikaa ollut todellista muotiruokaa, mutta meidän keittiössä sitä on ensimmäisen kerran kokeiltu vasta nyt syksyllä. Kokeilimme tuossa vähän aikaa sitten lehtikaalisipsejä, joita varmaan lähes jokainen ruokabloggaaja on jo tehnyt. Taisimme olla siis pahasti jäljessä tästä ruokavillityksestä. Kaikki ovat kehuneet lehtikaalisipsejä taivaallisiksi ja todella herkullisiksi, mutta ainakin meillä sipsit olivat niin karmeita ettei niistä voinut edes blogiin kirjoittaa. Suurin virheeni taisi olla, että niihin lipsahti aivan liikaa suolaa, mutta muutenkaan kaalin maku sipsissä ei miellyttänyt. Ei siis minulle ainakaan ollut mikään ihana makuelämys liian suolaiset kaalinmakuiset rapsakat "sipsit". Tyydyn siis tästä lähin tekemään sipsejä vain muista juureksista ja jätän lehtikaalin muuhun käyttöön.

Tällä kertaa päätin siis käyttää lehtikaalia pastakastikkeeseen yhdessä suppilovahveroiden kanssa. Nämä ihanat syksyn antimet muhivat kermassa maukkaiksi ja kastike oli ihanan makuista pastan kanssa. Tällä kertaa seuraksi keitin vain tylsästi makaronia, mutta mikä vain pasta käy. Myös muita sieniä kuin suppiksia voi käyttää. Kastike riittää noin 4-5 annokseen riippuen pastan määrästä.

Kermainen lehtikaali-suppilovahvero kastike pastalle:


n. 170 g suppilovahveroita (tai muita sieniä)
1 pss (120 g) lehtikaalia
1 sipuli
voita
1 kasvisliemikuutio
2 dl ruokakermaa
n. 1 dl vettä
(persiljaa)

Huuhtele lehtikaalit ja paloittele ne. Pilko myös sienet ja hienonna sipuli. Kuumenna pannulla runsaasti voita ja lisää sipulit kuullottumaan. Lisää sen jälkeen sienet ja lehtikaalit paistumaan. Paista viitisen minuuttia ja murenna sitten sekaan kasvisliemikuutio. Kaada joukkoon kerma ja huuhtele tölkki lorauksella vettä ja kaada sekin joukkoon. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen porista hetki miedolla lämmöllä. Tarkista maku ja lisää lopuksi hieman hienonettua persiljaa. Tarjoa kastike keitetyn pastan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)