torstai 23. lokakuuta 2014

Punajuuri-vuohenjuustosalaattiOlen varmaan jo monta kertaa todennut kuinka täydellinen yhdistelmä punajuuret ja vuohenjuusto on. Mutta tuohon suolaisen makeaan makuun ei vain kyllästy. Tällä kertaa uunissa paahdetut punajuuret pääsivät salaattiin paistetun vuohenjuuston kera.

Annokseen tuli pohjalle tavallista salaattia, joten mitä vain salaattilajiketta voi käyttää. Päälle paahdettuja punajuuria, cashew-pähkinöitä, viikunaa ja balsamico-siirappia. Sekä lopuksi annos kruunataan isolla vuohenjuustopalalla. Meiltä löytyi jääkaapista vielä yksi viikuna, jonka pilkoin kahden salaattien päälle, mutta myös muita hedelmiä voi käyttää (esim. päärynää).

Yhteen annokseen tarvitsee noin 1-2 punajuurta, koosta riippuen. Punajuuret kuoritaan ja lohkotaan paloiksi. Ne maustetaan öljyllä, suolalla, pippurilla ja timjamilla. Sitten punajuuret paadetaan 220 asteisesa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

Vuohenjuuston leikkasin parin sentin kiekoiksi ja paiston pannulla kuumassa öljyssä hetkisen molemmilta puolilta. Vuohenjuustoa ei saa paistaa liian kauan ettei se sula kokonaan, kannattaa myös olla varovainen ettei se hajoa.

Kastikkeeksi tein herkullisen balsamico-siirapin,  jonka makea ja kirpeä maku sopi loistavasti salaatin ainesten kanssa. Siirappia varten mittasin kattilaan puoli desiä balsamico-etikkaa ja puoli desiä sokeria. Kastiketta keitettiin hetki miedolla lämmöllä, kunnes se muuttui hieman siirappimaiseksi. Ei kannata keittää liikaa, koska kastike paksuuntuu todella paljon jäähtyessään.

Tätä salaattia oli ihana syödä tavallisena arki-iltana ja nauttia elämän pienistä iloista ja herkuista. Mutta myös lounaaksi tai vaikkapa alkuruokasalaatiksi tämä voisi olla oikein sopiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)