lauantai 4. lokakuuta 2014

Soija-vorschmack
Vorschmack on ruoka jonka nimi on ainakin minulle lähes mahdoton kirjoittaa, koska aina meinaa lipsahtaa worsmack (?!). Tämä ruoka on siis alunperin lampaan- ja /tai naudanlihasta valmistettava liharuoka, joka tarjotaan yleensä uuniperunoiden sekä smetanan, etikka-kurkkujen ja -punajuurien kera. Ruoka on siis eräänlainen jauhelihakastike, jonka maustaa anjovis (tai silli), sipuli, valkosipuli ja tomaattipyree ja jota haudutetaan pitkään.

Kasvisversion tästä saa käyttämällä soijarouhetta. Tämä on minun suosikki tapani käyttää soijarouhetta, koska tällä reseptillä siihen saa rutkasti makua. Ja kerran tarjottuani tätä ystävilleni, he eivät edes tajunneet että kyseessä oli kasvisruoka. Kuvat ovat kyllä nyt todella huonoja, mutta eikö näytäkin silti ihan lihalta?

Tällä ohjeella kastiketta tuli melko paljon ja se riitti noin kymmenelle pienehkölle perunalle, joten ruokaa riitti siis neljälle nälkäiselle syöjälle ja hieman jäi yli. Meillä uuniperunan ja soija-vorschmackin lisukkeena oli smetanaa, etikkakurkkuja ja kaali-porkkana-omena-salaattia.

Ohje:


4 dl soijarouhetta
1 l kasvislientä
2 sipulia
2 solo-valkosipulia
n. 10 anjovisfilettä
1 prk (70 g) tomaattipyrettä
öjyä
mustapippuria

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Paloittele myös anjovisfileet. Kuumenna paistokasarissa öljyä ja lisää siihen sipulit ja valkosipulit kuullottumaan. Paista niitä hetki ja lisää sitten anjovikset. Hetken kypsyttyään anjovikset sulavat pannulle ja antavat siten ihanan maun ruoalle. Lisää joukkoon soijarouhe ja paista sitä hetki. Kaada kasvislientä hieman kerrallaan ja anna sen imeytyä soijarouheeseen. Lisää myös tomaattipyree ja mausta pippurilla. Hauduta soijaa kannen alla kunnes se imee nesteen ja on kypsää. Tarkista lopuksi maku.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)