torstai 24. heinäkuuta 2014

Vadelma-jugurttijäädyke



Kesällä tekee mieli jäätelöä, mutta silti haluaisi syödä terveellisesti. Tämä jäädyke on silloin juuri sopiva. Vadelmien makeus ja jugurtin hapokkuus tekevät tästä ihanan raikkaan herkun kuumaksi kesäpäiväksi. Aineksia ei ole paljon ja jäädyke on helppo valmistaa. Aikaa menee vain pakastamiseen, mutta tämänkin voi tehdä hyvissä ajoin jo valmiiksi.

Ohje:


n. 275 g vadelmia
2 kananmunaa
3 dl maustamatonta turkkilaista jugurttia
1/2 dl sokeria

Soseuta vadelmat esimerkiksi sauvasekoittimella. Kaada seos siivilään ja painele varovasti läpi, jolloin siemenet jäävät käyttämättä. Vatkaa kulhossa munat ja sokeri. Lisää jugurtti ja vedelmasurvos. Sekoita huolellisesti ja tarkista maku. Kaada pakastusta kestävään astiaan ja jäädytä vähintään neljän tunnin ajan. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin 45 minuuttia ennen tarjoilua ja kumoa se lautaselle. Jäädykkeen voit halutessasi koristella esimerkiksi mintun lehdillä tai tuoreilla marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)