torstai 25. syyskuuta 2014

Borssikeitto




Borssikeitto ei ikinä lapsena ollut mitään suosikkiruokaani. Mutta nyt viime aikoina olen tykästynyt niin paljon punajuureen, että sitä tekisi mieli syödä koko ajan. Päätin siis antaa borssikeitollekin mahdollisuuden ja hyväähän se oli.

Tämä kauniin punainen keitto on juuri ihanaa näin syksyllä kun kotimaiset juurekset ovat edullisia ja niistä saa herkullisia ruokia. Tämä on myös todellinen terveysruoka smetanaa lukuunottamatta. Jos haluat keitosta liha-version, voit lisätä joukkoon esimerkiksi palvikinkkua tai muuta lihaa.

Ohje:


500 g punajuuria
1 iso tai 2 pientä sipulia
3 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa (n. 230 g)
pala juuriselleriä (n. 150 g)
pala kaalia (n. 300 g)
voita + öljyä
1 l kasvis- (tai lihalientä)
1,5 rkl tomaattipyrettä
3 rkl valkoviinietikkaa
2 laakerinlehteä
timjamia
pippuria
(suolaa)
smetanaa

Kuori ja suikaloi kaikki kasvikset. Kuumenna kattilassa öljy ja voi. Lisää kasvikset ja kuullota niitä hetki. Kaada joukkoon kasvisliemi ja lisää tomaattipyree, etikka, laakerinlehdet, timjamia ja pippuria. Kuumenna kiehuvaksi ja anna keiton porista miedolla lämmöllä tunti. Voit myös keittää kauemminkin, jolloin keitto vain paranee. Tarkista maku. Tarjoile keitto smetana-nokareen kera.



1 kommentti:

  1. Borssikeitto on minustakin tosi hyvää ja sopii kyllä mainiosti näin syksyyn. Tekisi mieli lapioida tuo kuvan borssi ruudun läpi suoraan suuhun. :)

    VastaaPoista

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)