sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Parsarisottoa ja paistettuja sieniä & lehtikaalia


Parsaa on monessa muodossa meidän keittiössä jo tänä keväänä kokattu ja nyt lisäsimme tätä vihreää herkkua risoton joukkoon. Risoton lisukkeeksi tuli vielä voissa paistettuja herkkusieniä ja lehtikaalia. Näistä aineksista syntyi herkullinen kasvisruoka, joka ei lihaa kaivannut. Harvoin olen myöskään näin maukkaita herkkusieniä syönyt, mutta näköjään niihinkin saa kunnon maun kun paistaa ruskistetussa voissa.


Ohje (2 annosta):


nippu vihreää parsaa
kasvisliemikuutio
pari herkkusientä
muutama lehtikaali
voita
sipuli
öljyä
2 dl risottoriisiä
1,5 dl valkoviiniä
parsa-kasvislientä
1 dl kuohukermaa
1,5 dl parmesaanijuustoa raastettuna
hieman sitruunan kuorta raastettuna


Kuori parsat ja napsauta niistä tyvi pois. Laita parsan kuoret ja kannat kattilaan kylmän veden kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta sitten vesi suolalla. Paloittele parsat muutaman sentin paloiksi ja lisää ne kiehuvaan veteen. Keitä noin kaksi minuuttia. Kaada liemi siivilän läpi kannuun. Heitä kuoret ja kannat pois. Säästä parsan palat ja valuta niiden päälle kylmääv että, jotta ne jäähtyvät eivätkä jatka kypsymistä. Sekoita parsaliemen joukkoon kasvisliemikuutio. Jätä parsat ja liemi odottamaan.

Viipaloi sienet ja paloittele lehtikaali. Kuumenna pannulla reilu nokare voita ruskeaksi. Lisää sitten sienet paistumaan. Kun ne ovat hieman saaneet väriä, lisää lehtikaalit. Paista kunnes ovat kypsiä ja rapeita. Mausta suolalla ja pippurilla, ja jätä sivuun odottamaan.

Kuumenna kasarissa öljyä ja lisää siihen hienonnettu sipuli. Kaada joukkoon myös riisi ja kuullota hetki. Lorauta sekaan valkoviiniä ja anna sen imeytyä riisiin. Lisäile pikkuhiljaa parsa-kasvislientä ja sekoittele samalla. Kaada joukkoon myös loraus kermaa. Kun riisi alkaa olla kypsää lisää parmesaani ja raastettua sitruunan kuorta. Tarkista maku. Sekoita joukkoon parsat.

Kokoa annos laittamalla lautaselle risottoa ja lisäämällä päälle paistetut sienet ja lehtikaalit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)