torstai 23. heinäkuuta 2015

Kana-ceasarsalaatti


Söin muutamia viikkoja sitten ravintolassa ceasarsalaatin, joka oli kaunis ja herkullinen annos, mutta valitettavasti melko pieni ja ylihinnoiteltu. Niinpä halusin siis itse valmistaa kotona täyttävän ceasarsalaatin. Salaatin juju on herkullinen valkosipulin ja anjoviksen makuinen kastike, ja jokaisella on varmaan oma tapansa valmistaa se. Salaatiksi kuuluisi käyttää romainesalaattia, mutta meidän lähikaupassa ei ole kovin suurta salaattivalikoimaa, joten oli pakko ostaa vain jäävauorisalaattia, jonka lisäksi käytin jaakaapissa olevan lehtisalaatin lopun. Oikaisen hieman ja käytän aina kastikkeen tekoon valmista majoneesia. Ohjeessa ei ole kovin tarkkoja määriä, vaan ne riippuvat syöjien määrästä.

Ohje:


salaattia
majoneesia
anjoviksia
valkosipulin kynsiä
mustapippuria
sitruunamehua
parmesania
paahtoleipää & oliiviöljyä (tai valmiita leipäkrutonkeja)
kanan rintafileitä syöjien määrän mukaan

Valmista ensin kastike sekoittamalla sauvasekoittimella sileäksi majoneesi, valkosipuli ja anjovis. Mausta mustapippurilla ja muutamalla tipalla sitruunan mehua, ohenna vedellä sopivaksi. Jätä kastike jääkaappiin maustumaan.

Paista kanan rintafileet kypsiksi pannulla ja mausta ne suolalla sekä pippurilla. Anna vetäytyä foliossa ja valmista sillä aikaa krutongit. Pilko paahtoleipä kuutioiksi ja paista se pannulla oliiviöljyssä kauniin ruskeaksi.

Revi salaatti kulhoon ja sekoita sen joukkoon kastike. Jaa salaatti lautasille, vuole päälle parmesaanilastuja, viimeistele krutongeilla ja viipaloidulla kanalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)