maanantai 2. kesäkuuta 2014

Parsa-mansikkasalaatti ja ilmakuivattuun kinkkuun käärittyä lohta



Törmäsin tähän ihanan erilaiseen ja uuteen makuyhdistelmään Maistuis varmaan sullekin -blogissa, jossa oli kokattu vihreää parsaa mansikoiden, pekonin ja fetan kera. Innostuin heti tästä makean mansikan ja suolaisen fetan sekä pekonin yhdistelmästä. Ja mukana tietysti parsaa, joka on näin keväällä suurta herkkua. Päätin korvata pekonin ilmakuivatulla kinkulla ja salaattiini laitoin myös hieman kapriksia ja ruohosipulia. Lopputulos oli mitä herkullisin ja maut toimivat loistavasti yhdessä.

Ohje:


1 nippu vihreää parsaa
n. 10 mansikkaa
n. 4 siivua ilmakuivattua kinkkua
n. 100 g fetaa
n. 1,5 rkl kapriksia
ruohosipulia
oliiviöljyä
balsamicoa
suolaa
mustapippuria

Kuori parsat kevyesti ja leikkaa/taita tyviosa pois. Laita parsat uunipellille leivinpaperin päälle ja pirskottele päälle hieman oliiviöljyä ja suolaa. Kääntele öljy ja suola kaikkialle parsoihin. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia. Paloittele kinkku ja laita kylmälle pannulle. Kuumenna, kunnes kinkut alkavat hieman rapeutua. Lisää kaprikset ja kypsennä vielä hetki. Poista mansikoista kanta ja leikkaa neljään osaan. Leikkaa kypsät parsat kolmeen osaan ja laita ne lautaselle. Lisää päälle mansikat ja kinkku sekä kaprikset. Murenna päälle vielä fetajuustoa ja silppua hieman ruohosipulia. Viimeistele lorauksella oliiviöljyä ja balsamicoa sekä rouhi päälle mustapippuria myllystä.



Salaatin kanssa tein lohta, jonka käärin myös ilmakuivattuun kinkkuun. Näin lohesta tulee ihanan mehevä ja kinkku antaa hyvän suolaisen maun kalalle. Lohi kypsyy sopivasti samassa ajassa uunissa parsojen kanssa.

Mausta haluamasi kokoinen ruodoton ja nahaton lohipala pippurilla. Suolaa ei tarvita. Kääri sitten lohi kinkkusiivuihin. Itse käytin kaksi siivua per lohi, mutta enemminkin voi laittaa. Laita lohet uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.


1 kommentti:

  1. Kiva, kun kokeilit.:) Kaprikset ja ruohosipuli onkin hyvä lisä, ja tietenkin tämä toimii pekonin sijaan myös ilmakuivatulla kinkulla.:)

    VastaaPoista

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)