torstai 26. kesäkuuta 2014

Raejuuston tuhojaiset: mustikka- ja pinaattipiirakka


Meillä oli iso purkki raejuustoa, jossa tuli parasta ennen päiväys vastaan. Piti siis keksiä jotain mihin raejuuston käyttäisi. Koko purkillista en halunnut alkaa syömään, joten päätin kokeilla jotain leipomuksia joihin tulisi raejuustoa. Ajattelin piirakan olevan sopivan helppo, koska liian monimutkaisia kokkauksia en jaksanut kyseisenä päivänä tehdä. Käytin valmiita pakaste piiraspohjia, koska aikaa ja viitseliäisyyttä ei löytynyt. Mutta kannattaa toki tehdä pohjat itse jos vain jaksaa, netistä kyllä löytyy ohjeita.

Nämä piirakat on helppo ja nopea valmistaa. Hyvällä tuurilla myös suurin osa aineksista löytyy kodin kaapeista valmiiksi. Minun ainakin piti vain ostaa pinaattia ja kermaa sekä piirakkapohjat, jotka olisi voinut tehdä itsekin aineksista joita olisi kotona jo ollut.

En juurikaan ole ennen piirakoita leiponut, joten aika aloittelija olen tässä hommassa. Etsin vain netistä piirakka-reseptejä joihin tuli raejuustoa ja muokkasin niistä omani. Aika onnistuneita tuli, täytyy todeta. Koostumus oli molemmissa piirakoissa todella hyvä. Mustikkapiirakka oli erittäin maukasta ja raejuuusto sopi siihen hyvin. Vieläkin herkullisemman piirakasta sai raastamalla päälle hieman valkosuklaata. Pinaattipiirakka taas oli ihan kohtalaista, mutta olisi kaivannut enemmän makua. Nyt piirakassa maistui vain pinaatti ja sitruuna. Ensi kerralla laitan joukkoon ainakin feta-juustoa.


Mustikkaraejuustopiirakan ohje:


n. 5 dl mustikoita (pakaste)
200 g raejuustoa
2 kananmunaa
1 dl kermaa
1 dl maitoa
1,5 dl sokeria
 2 tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan mehu
2 rkl vehnäjauhoja

makea piirakka pohja


Valimsta piirakkapohja itse tai sulata valmis pohja. Levitä pohja piirakkavuokaan. Sekoita kulhossa munat, sokerit, jauho, maito, kerma ja sitruunan mehu. Lisää vielä raejuusto. Levitä jäiset mustikat piirakkapohjan päälle ja kaada joukkoon raejuusto-seos. Paista 200 asteisessa uunissa alatasolla noin 40 minuuttia.




Pinaattiraejuustopiirakan  ohje:


3 pss (450 g) pakastepinaattia
200 g raejuustoa
3 kananmunaa
1 dl kermaa
1/2 sitruunan mehu
1 tl suolaa
mustapippuria
(parmesan juustoa)

suolainen piirakkapohja


Valimsta piirakkapohja itse tai sulata valmis pohja. Levitä pohja piirakkavuokaan. Sulata ja valuta pinaatti. Sekoita kulhossa munat, kerma, sitruunan mehu, suola ja rouhi joukkoon mustapippuria. Lisää vielä raejuusto ja pinaatti. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Halutessasi raasta päälle vielä hieman parmesanijuustoa. Paista 200 asteisessa uunissa alatasolla noin 40 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdutathan minua kommentillasi. Risut, ruusut, kokemukset ja muut mielipiteet ovat tervetulleita :)